Lyktstolpar av högsta kvalitet - 100% gjutjärn

Vad finns under färgen?

Som du säkert känner till är våra lyktstolpar tillverkade av 100% gjutjärn. Det innebär att hela lyktstolpen, inklusive lykthuset, är tillverkad av gjutjärn. Vi använder inga andra material i vår process.

Lykthus av högsta kvalitet

Vi kan börja med våra lykthus. De tillverkas av separata delar i 100% gjutjärn, som monteras ihop för att skapa ett komplett lykthus. Det resulterar i ett lykthus som är mycket starkare än de som tillverkas av plåt eller pläterad metall. De är helt enkelt inte lika robusta och hållbara som lykthus tillverkade av 100% gjutjärn.

Stark och pålitlig byggkvalitet

På bilden ovan kan du se hur det ser ut inuti ett sexkantigt lykthus. Lägg märke till hur starka och tjocka de individuella delarna är som håller den översta delen på plats. Vi lägger stor vikt på byggkvaliteten och ser till att alla komponenter av lykthuset är starka och hållbara.

Vi snålar inte på gjutjärn

Ovan kan du se en bild på basen till M1-lyktstolpen. Själva basen är inte mer än 70 cm hög, ändå väger den 22 kilo. Installationen är enkel. Det är bara att placera en stolpe ovanpå basen och skruva fast den. Som du kan se använder vi inga andra material. Det är verkligen 100% gjutjärn, vilket gäller alla våra baser och alla andra delar. Elkablarna dras genom basen, som är ihålig.

På bilden ovan kan du se en monteringsdel till lykthuset. Den här delen placeras högst upp på en stegpinne eller direkt på en lyktstolpe om du föredrar en design utan stegpinnar.

Det här är en bild på våra stolpar som monteras på M1 och M2-modellerna. Eftersom bilden är tagen underifrån kan du se hur solida delarna är, tillverkade av ett tjockt lager gjutjärn. De är ihåliga för att elkablarna ska löpa igenom dem. Delarna är handgjutna och därför är varje stolpe och lyktstolpe helt unik.

Vi använder aldrig stålrör istället för handgjutna stolpar

M1-stolpen är bara 70 cm hög men väger 11 kilo! Andra varumärken på marknaden använder valsade stålrör istället för stolpar. Det är ett sätt för dem att spara tid och pengar, men vi försöker inte ta några genvägar. Alla våra stolpar är handgjutna i 100% gjutjärn. Vi vill att våra lyktstolpar ska hålla i väldigt lång tid.

Här kan du se en närbild på stolpen. När du lägger din beställning behandlar vi den först med en grundfärg, följt av ett lager av den färg du har valt. Dina lyktstolpar är skyddade av två lager färg. Vi inkluderar alltid lite extra färg som du kan använda om det skulle uppstå några små repor vid transport eller montering.

Vi är övertygade om att våra produkter är mer hållbara än alla andra märken som finns på marknaden.

Extensa Lighting
Klassisk trädgårdsbelysning av högsta kvalitet

1